Konjunktuurinstituut hindas isikukaitsevahendite tootmise ja varudega seotud väljakutseid

COVID-19 pandeemia tõttu kuuluvad kaitsemaskid  alates 2020. aastast igaühe ellu ning nende kättesaadavus ja varustuskindlus on jätkuvalt aktuaalne probleem. Eesti ei olnud hästi valmis 2020.a Covid-19 pandeemiaga tekkinud suureks isikukaitsevahendite nõudluseks. Uute hädaolukordade tekkimist ei saa välistada ja selleks peaks riik paremini valmis olema. Eesti Konjunktuuriinstituut hindas koos Maaülikooli ja Eesti Taimekasvatuse Instituudiga läbi viidavas projektis „Varustuskindluse tagamine toidu, esmatarbekaupade, isikukaitsevahendite ja vee tarneahelas Eestis (VARUST)“ isikukaitsevahendite tootmist ja kaubandust Eestis.

Artikkel isikukaitsevahendite teemal on üleval https://www.err.ee/1608473753/ulevaade-isikukaitsevahendite-kriis-laoinfo-puudumine-ja-soltuvus-aasiast

Projekti „Varustuskindluse tagamine toidu, esmatarbekaupade, isikukaitsevahendite ja vee tarneahelas Eestis (VARUST)“ rahastatakse Eesti Teadusagentuuri ja Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasrahastatava programmi RITA vahenditest.